Adana sertleşme bozukluğu tedavisi

Adana sertleşme bozukluğu tedavisi

Saygıdeğer okurlarım ve danışanlarım yaklaşık her 3 erkekten ikisinde yaşamlarının bir döneminde sertleşme bozukluğu oluyor. Bunlardan bir kısmı psikolojik diğer kısmı bedensel bir duruma bağlı olarak ortaya çıkıyor, adana sertleşme bozukluğu konusunda psikolojik sertleşme bozukluğunu bedensel olandan ayırmak oldukça önemli

  • Eğer sabah sertliği varsa psikolojik
  • Uyku arası sertlikler kendiliğinden ortaya çıkıyorsa, psikolojik sertleşme sorunu olduğunu , söyleyebiliriz
  • Ereksiyon (sertleşme sorunu) sorunu birden ortaya çıktıysa, psikolojik sertleşme sorunu olma ihtimali daha yüksektir. Bedensel olanlar daha çok zamanla ve sinsice ortaya çıkar
  • İlişki anına kadar sertleşme var, “tam girişte” sertlik kayboluyorsa, psikolojik sertleşme düşünülür.
  • Adana sertleşme bozukluğu  tedavisi makalemizde önemli diğer bir konuda

Uzun süredir devam eden bir hastalığınız; örneğin, kalp böbrek, yüksek tansiyon, diyabet, karaciğer hastalığı , ilaç kullanımı, yoğun alkol ve uyuşturucu kullanım geçmişiniz var ise bedene bağlı sertleşme bozukluğu daha detaylı incelenir.

  • Depresyon, travma ya da yas sürecinden sonra ortaya çıktı ise
  • Performans anksiyetesi (yoğun başaramama korkusu) varsa psikolojik sertleşme sorunu
  • Mastürbasyon yaparken sertlik sağlanıyorsa psikolojik sertleşme sorunu ön plandadır.
  • Sorunun psikolojik olabileceğini henüz doktora gitmeden danışanın kendisi hissediyorsa psikolojik sertleşme sorunu ihtimali artar.
  • Eşinize hissedilen öfke baskılanıyorsa ya da dominant eşe uyum göstermek zorunda kalındı ise durumun psikolojik sertleşme bozukluğu olduğu düşünülür.

Adana psikolojik sertleşme makalemize son verirken vurgulamam gereken diğer önemli bir noktada da Yukarıdaki ayrılmış durumlar dışında bir çok adana sertleşme bozukluğu hem psikolojik hem de bedensel nedenlerle ve bazende bunların karışımı ile ortaya çıkabilir. Örneğin henüz şeker hastalığı tanısı çok yeni konduğu anda sertleşme sorunu (ereksiyon sorununu) ortaya çıkıyorsa bu durum şüpheyle karşılanır. Diğer bir örnekte, kan şekerinin çok yükseldiği dönemlerde  sertleşme bozukluğu yaşanır. Kan şekeri normale dönünce ereksiyon sorunuda iyileşir ancak iyileşmeye rağmen psikolojik olarak yaşanan başarısızlığa kafayı takan hastamız durumun kalıcı algılanmasına neden olabilir. Cinsel sorunlar ve cinsel işlev bozuklukları konusunda uzman bir hekim klinik görüşme ve  tetkiklerle psikolojik ve bedensel kökenli sertleşme bozukluğu ayırımını yapacaktır.

Adana psikolojik sertleşme bozukluğu, psikiyatrist levent soylu

Sağlık ve huzurla kalın